shark24

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Δείτε ένα από τα πιο παραμυθένια άγνωστα τοπία της Ελλάδας

Σε ένα μέρος που ελάχιστοι-πέρα από τους ντόπιους γνωρίζουν- και κοντά στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, μπορείτε να συναντήσετε εικόνες βγαλμένες απο σελίδα παραμυθιού....









Στην ιστορική κωμόπολη του Ορχομενού, 44 χλμ ανατολικά της Αράχωβας, θα συναντήσετε το παραμυθένιο τοπίο των Πηγών των Τριών Χαρίτων, με το καταπράσινο σκηνικό και τα κρυστάλλινα νερά. Οι τρεις Χάριτες λατρεύονταν ιδιαίτερα στον αρχαίο Ορχομενό. Σε αυτό το σημείο στα νερά του Μέλανα ποταμού βρίσκονται και τα εκτροφεία που παράγουν την καλύτερη πέστροφα στην Ελλάδα.


 Η τοποθεσία είναι μαγευτική και στολισμένη με θρύλους και μύθους. Σ’ αυτήν οι αρχαίοι Ορχομένιοι κατέβαιναν για νερό από πελεκημένη στο βράχο σκάλα, γιατί μέχρι εκεί έφτανε η λίμνη της Κωπαΐδας.




 Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε δίπλα στις πηγές του Μέλανα ποταμού (Μαυροπόταμος), μέσα σε καταπράσινο και μεγάλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, όπου θα δείτε το νερό σε πολλά σημεία να αναβλύζει από τον βράχο παγωμένο και πεντακάθαρο.





Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε το πρώτο εκτροφείο και μονάδα παραγωγής καπνιστής πέστροφας, ενώ λίγο παρακάτω μπορείτε να ξαποστάσει στον περίβολο από το γραφικό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, πάντοτε δίπλα στο ποτάμι.





 Συνεχίζοντας λίγο ακόμη τη διασρομή, πανέμορφο τοπίο με κρυστάλινα νερά, θα συναντήσετε το σημείο που οι Ορχομένιοι ονομάζουν «Πηγές» και που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν για κοντινές εκδρομές.


http://www.travelstyle.gr




 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top