shark24

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Κέρκυρα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο διάσημο Πάσχα της Ελλάδας

Βενετσιάνικη αύρα, επιβλητικά φρούρια και παλάτια, καντούνια με απλωμένες μπουγάδες, μοναδική γαστρονομία, τοπία απαράμιλλης ομορφιάς...







Η Κέρκυρα έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε γοητεύει και να σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις ξανά.

Το κατανυκτικό και ταυτόχρονα φαντασμαγορικό κερκυραϊκό Πάσχα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού, να περπατήσετε στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη και να ανακαλύψετε τη μαγεία της ανοιξιάτικης φύσης στην καταπράσινη ενδοχώρα.

Οι μελωδίες των φιλαρμονικών, το σπάσιμο των μπότηδων, η φινέτσα και η ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης κάνουν το Πάσχα στην Κέρκυρα μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Οι πλατείες και τα καντούνια της παλιά πόλης γίνονται το σκηνικό για το πιο μελωδικό και πιο διάσημο ίσως Πάσχα της Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από την Κυριακή των Βαΐων, με τη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα συνοδεία όλων των φιλαρμονικών του νησιού. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, αξίζει να σταθείτε στους δρόμους της παλιάς πόλης, στη Νικηφόρου Θεοτόκη και στην οδό Φιλαρμονικής, για να ακούσετε την πρόβα τζενεράλε των φιλαρμονικών. 

" Γιορτάστε με αυτή την μοναδική θέα το φαντασμαγορικό Πάσχα της Κέρκυρας 
🚗  Απόσταση 15 λεπτά από το ιστορικό κέντρο του νησιού !!!  "




Τη Μεγάλη Παρασκευή θα περάσετε ολόκληρη τη μέρα σας στην παλιά πόλη. Από νωρίς το απόγευμα αρχίζει η περιφορά των επιταφίων στα γραφικά δρομάκια. Πιάστε θέση από νωρίς για να παρακολουθήσετε τον επιβλητικό επιτάφιο της Μητρόπολης που ξεκινάει κατά τις 22.00 (τα καλύτερα σημεία είναι από τα Μουράγια μέχρι το Λιστόν). Οι δρόμοι φωτίζονται με μωβ χρώμα, ενώ η Παλαιά Φιλαρμονική (Κόκκινη) παίζει το Adagio του Albinoni, η Μάντζαρος (Μπλε) την Marcia Funebre του Verdi και η Καποδίστριας την Elegia Funebre, την Sventura του Mariani και το πένθιμο εμβατήριο του Chopin. 




 Το Μεγάλο Σάββατο το νησί ξυπνά από τις 6 τα χαράματα με το έθιμο της αναπαράστασης του σεισμού της Ανάστασης, που πραγματοποιείται στην επτανησιακού ρυθμού τρίκλιτη βασιλική της Παναγίας των Ξένων. Λίγο αργότερα, στις 9, γίνεται η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος. Τον συνοδεύουν οι φιλαρμονικές που παίζουν τον Amleto του Faccio (Παλιά Φιλαρμονική), το Calde Laccrime του Michelli (Μάντζαρος) και τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Μπετόβεν (Καποδίστριας). 




 Το πένθος του επιταφίου δίνει τη θέση του στη χαρά της πρώτης Ανάστασης που γίνεται στις 11.00 με το εντυπωσιακό και θορυβώδες έθιμο των «μπότηδων». Γύρω από το Λιστόν θα δείτε δεκάδες πήλινα κανάτια κάθε μεγέθους να πετάγονται από τα στολισμένα μπαλκόνια και να σπάνε με κρότο στο έδαφος. Είναι η πιο γνωστή εικόνα του κερκυραϊκού Πάσχα

Χρήσιμα Site του νησιού

*Tips : Εδώ θα Μάθετε Πληροφορίες και δρομολόγια  για τα Πλοία https://www.kerkyralines.com/

Πληροφορίες για την έξοδο σας και την ατζέντα ακδηλώσεων για το ΠΑΣΧΑ  https://corfuwall.gr/

Δήμος Κέρκυρας http://www.corfu.gr/

Πάσχα στην Κέρκυρα - Πρόγραμμα 2019  https://corfuwall.gr/pasxa-kerkyra/corfu-easter-2019.html

Εδώ σας προτείνουμε να μείνετε , 15 λέπτα απο το ιστορικό κέντρο της πόλης


Πήγές : { https://www.reader.gr , google ,shark24 }


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top