shark24

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Τα 10+1 χαρτάκια Κάρουζελ από το Ελληνικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 1995 που δεν θα ανταλλάζαμε ποτέ

Τα αυτοκόλλητα χαρτάκια παραμένουν αθάνατα. Άφθαρτα στον χρόνο. Αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ανυπομονησία που τον διακατείχε προκειμένου να σκίσει το φακελάκι ή την μυρωδιά των αυτοκόλλητων; 










 Τα χαρτάκια της Panini έκαναν την εμφάνιση τους στην ελληνική αγορά το 1978, με το παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς. Το φακελάκι κόστιζε πέντε δραχμές. Δύο χρόνια αργότερα η ιταλική εταιρία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά άλμπουμ αφιερωμένο στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Η απάντηση στην φημισμένη Panini ερχόταν λίγα χρόνια αργότερα από την ελληνική Καρουζέλ.

 Σας παρουσιάζουμε 10 σπάνια χαρτάκια της Κάρουζελ τα οποία δεν θα τα ανταλλάζαμε με τίποτα . 

Τα 5 Next Big Thing του Ελληνικού πρωταθλήματος 




Αλήθεια μπορούσε να προβλέψει κανείς το 1995  ότι αυτοί οι 5 Πιτσιρικάδες θα έκαναν τόσο σπουδαία καριέρα , εάν κάποιος μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο θα ήταν μόνο για τον  Νικο Μαχλα, ο οποίος  στα 22 του είχε είδη συμμετοχές στο Μουντιάλ της Αμερικής  το 1994  κάνεις όμως δεν μπορούσε να προβλέψει αυτά που θα έκανε στην πορεία  .

Ο 20χρονος  Στολτίδης και ο 23χρονος Σαπουντζής άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.
 
Το αποκορύφωμα όμως ήταν ο  23χρονος  Θοδωρής Ζαγοράκης και ο 22χρονος Ζήσης Βρύζας εάν μας έλεγε  κάποιος το 1995 οτι θα κατακτήσουν το Euro 04 θα τον έλεγαν τρελό και εαν ελεγε οτι ο Ζαγοράκης   θα έβγαινε  και MVP του τελικού του Euro '04 θα του λέγαμε απλά  να σταματήσει να βλέπει ταινίες επιστημονικής φαντασίας γιατί τον επηρεάζουν στην καθημερινότητα του .


5  Cult μορφές με περίεργα ονόματα που ακούγαμε  στο ρόδιο στις μεταδόσεις των αγώνων  


Καθε Κυριακή με το ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ταξιδεύαμε στα γήπεδα της ελλάδας  , αυτο ειχε σαν αποτέλεσμα τα λιγο παράξενα ονόματα να τα έχουμε συνδέσει με τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια  , Κολομητρούσης  Νταρακλίτσας Κουρμπανάς  Γιουργούσης Καπαγεριδης .


Τα συλλεκτικά σήματα των ομάδων 



Εδώ η εικόνα μιλάει  από μόνη της , 
Δείτε πως ήταν το σήμα του Ολυμπιακού της ΑΕΚ του ΑΡΗ.


Τα χαρτάκια τα βγήκαμε στο διαδίκτυο στο Vendora με ονομασία 50 Συλλεκτικά Χαρτάκια καρουζέλ αυτοκόλλητα Ελληνικό πρωτάθλημα 1995 

Εδώ είναι το link μπορεί ακόμα να υπάρχουν κάποια διαθέσιμα 
👇
  
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top