shark24

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Steve Jobs: Ο λόγος που αγόραζε το ίδιο αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες

Ο
Steve Jobs λάτρευε τα σπορ αυτοκίνητα, αν και δεν καυχιόταν για τις γνώσεις του σε αυτά. Υπάρχει ένας θρύλος που λέει πως αγόραζε μία Porsche, ίδια με αυτή που είχε ήδη, κάθε φορά που έκανε την εμφάνισή της μία γρατζουνιά στο όχημα. Για αυτό και άλλαζε αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες. Όμως αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα... 



Ο πραγματικός λόγος που κάθε έξι μήνες, ο Steve Jobs άλλαζε αυτοκίνητο, δεν έχει να κάνει ούτε με τις γρατζουνιές, ούτε με νέα χαρακτηριστικά. 

Στην πραγματικότητα, ο Steve Jobs ήταν τελειομανής, ιδιαίτερα σε θέματα εμφάνισης. Ο Steve Jobs έβρισκε τις πινακίδες αντιαισθητικές και δεν ήθελε να τις βλέπει πάνω στα αυτοκίνητά του. 

Τότε στην Καλιφόρνια, οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν τα νέα τους αυτοκίνητα, χωρίς πινακίδες για τους έξι πρώτους μήνες από την αγορά του αυτοκινήτου. Έτσι, ο Jobs έκανε μια συμφωνία να μισθώνει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε 180 ημέρες, ώστε να μην χρειάζεται να βάλει πινακίδα κυκλοφορίας πάνω του.

Την ιστορία επιβεβαίωσε το Jon Callas, ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών και μηχανικός λογισμικού για την Apple. Ο Callas ανέφερε την ιδιορρυθμία του Steve Jobs σε μια συνέντευξη που έδωσε στο ITWite, το 2011, λίγο πριν πεθάνει ο Steve Jobs. 

Τότε, υπήρχε η φήμη ότι ο Steve Jobs είχε κάνει μια συμφωνία με το Τμήμα Μεταφορών (DMV) για να πάρει έναν κώδικα γραμμών στο αυτοκίνητό του αντί για πινακίδα κυκλοφορίας. Αλλά η ιστορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και όλα τα αυτοκίνητα τότε διέθεταν τέτοιους κώδικες γραμμών. 

Για χρόνια όμως, ακόμα και εκείνοι που ήταν κοντά του πίστευαν ότι ήταν οι γρατσουνιές. Ήταν πράγματι αρκετά πλούσιος για να αλλάζει αυτοκίνητα και για αυτόν τον λόγο. 

Η Lisa Brennan-Jobs, η κόρη του Steve Jobs, αφηγείται την ιστορία του πατέρα της που άλλαζε Porsche κάθε λίγους μήνες στα απομνημονεύματά της «Small Fry», απεικονίζοντάς τον ως έναν άνθρωπο που δεν ήταν ακριβώς γενναιόδωρος. 

Ακόμα και η κόρη του, δε γνώριζε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο Steve Jobs άλλαζε τις Porsche σαν τα πουκάμισα, αγοράζοντας πανομοιότυπες με αυτή που είχε. 

Όταν όμως η κόρη του ρώτησε, «Μπορώ να το έχω όταν τελειώσεις;», ο πατέρας της είχε μια αρκετά επιθετική απάντηση «Με τίποτα. Δεν παίρνεις τίποτα», της είπε, έγραψε η Λίζα στο βιβλίο της. 

Αντ’ αυτού, θα δώριζε μια Porsche στον Craig Elliot, για την πώληση περισσότερων μονάδων Macintosh από όλους τους άλλους στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Μετά την Porsche, ο Jobs απέκτησε μια Mercedes-Benz SL55 AMG και έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα με το νέο του αυτοκίνητο, το άλλαζε με ένα πανομοιότυπο κάθε 6 μήνες. Ίδιο μοντέλο, ίδια έκδοση και ίδιο χρώμα, απλά για να μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες για έξι μήνες. 

Οπαδός των σπορ αυτοκινήτων, ο Jobs οδηγούσε επίσης μια BMW Z8. Το μοντέλο πωλήθηκε για 329,500 δολάρια σε μια δημοπρασία τον Οκτώβριο του 2017. 


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top