shark24

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Σπιτικά πατατάκια με καπνιστή πάπρικα και ντίπ κρεμμυδιού

To cookbox.gr φτιάχνει σπιτικά πατατάκια με καπνιστή πάπρικα και ντίπ κρεμμυδιού κι εμείς σου δίνουμε την συνταγή!









ΥΛΙΚΑ
2 πατάτες
30 ml. ελαιόλαδο (2 κ.σ.)1 κ.σ.για τα πατατάκια και 2 κ.γ. για το ντίπ
4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
Αλάτι 1/2 κ.γ. για τα πατατάκια και 1/2 κ.γ. για το ντίπ
1 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300 γρ. γιαούρτι
8 κ.γ. μαγιονέζα
8 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Με ένα μαντολίνο κοπής ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φετούλες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις πλένουμε καλά. Τις στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα.
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το λάδι (1 κ.σ.ελαιόλαδο),την πάπρικα και 1/2 κ.γ. αλάτι.Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τις πατάτες στα ταψιά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Φροντίζουμε να τσεκάρουμε συνεχώς τα πατατάκια μας γιατί αναλόγως το πάχος τους μερικά μπορεί να ψηθούν γρηγορότερα.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό τους τμήμα)και το ξερό κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το μαγειρεμένο κρεμμυδάκι που έχει κρυώσει,το πράσινο τμήμα του φρέσκου κρεμμυδιού,το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, 1/2 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά καλύπτουμε το μπολάκι με μεμβράνη και το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε το ντίπ απο το ψυγείο και σερβίρουμε με τα πατατάκια.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top