shark24

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Αυτή είναι η πιο δροσερή τροφή για το καλοκαίρι!!!

Τις μέρες του καύσωνα μεγάλη ζήτηση σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα έχουν τα παγωμένα νερά, οι χυμοί και τα παγωτά.
Παρόλα αυτά, δεν είναι και οι ιδανικότερες τροφές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η καλύτερη τροφή για τέτοιες καιρικές συνθήκες είναι σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης και αγγούρι!


Αφορμή για την εύρεση της ιδανικότερης τροφής για το ανθρώπινο σώμα, σε υψηλές θερμοκρασίες, ήταν ο καύσωνας στη Μ. Βρετανία, ένα Σαββατοκύριακο, τον Αύγουστο του 2012. Το μυστικό σύμφωνα με την ερευνήτρια Sara Risch, είναι να ελαττώσουν τον «θερμοστάτη» που βρίσκεται στο σώμα μας, να αποφευχθεί η αφυδάτωση και να διατηρηθούν ζωτικά μέταλλα και βιταμίνες. 

 Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε νερό και τα καθιστά ιδανικές τροφές για το καλοκαίρι. Από τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα είναι και το αγγούρι. Επίσης οι τροφές με δημητριακά είναι κατάλληλα για τις υψηλές θερμοκρασίες. Ο ρόλος τους είναι να συμπληρώνουν και να ανεβάζουν τα επίπεδα μαγνησίου και ασβεστίου στον οργανισμό. Για το λόγο αυτό το σάντουιτς με αγγούρι θα πρέπει να είναι με το συγκεκριμένο είδος ψωμιού. Επίσης αν το συνοδεύσετε με ελάχιστο αλάτι και μια κουταλιά μαγιονέζα, θα το κάνει ακόμα πιο δροσιστικό. 

 Η πιο δροσερή τροφή για το καλοκαίριΥπάρχουν ωστόσο και τροφές που καλό θα ήταν να αποφύγετε τις πολύ ζεστές μέρες. Το να πίνουμε και να καταναλώνουμε πολύ παγωμένες τροφές ή ροφήματα δεν δρα ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει διότι μπορεί να δροσίζουν το συγκεκριμένο μέρος του σώματος που θα έρθουν σε επαφή, όμως αυτό μπορεί να επηρεάζει τα υπόλοιπα μέρη και να διακόψουν τη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπη (π.χ. κόκκινο κρέας, γλυκά) πρέπει να αποφεύγονται καθώς επιβαρύνουν το σώμα για να τα χωνέψει

 flowmagazine.gr


 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top