shark24

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

9+1 λόγοι για να ταξιδέψετε στην Κέρκυρα!

Τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τα στενά δρομάκια, γνωστά και ως καντούνια, οι μαγευτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου και τα βυζαντινά φρούρια, σε συνδυασμό με την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και τη νυχτερινή ζωή έχουν καταστήσει την Κέρκυρα έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς


ΛΙΣΤΟΝ 


 Στην Κέρκυρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λιστόν, το κεντρικότερο σημείο της πόλης, που είναι φτιαγμένο στα πρότυπα της Rue de Rivoli στο Παρίσι! Η τοξωτή στοά με τα βενετσιάνικα φανάρια και τα πολυώροφα αυτοκρατορικά κτήρια, θα σας κάνουν να αισθανθείτε γαλαζοαίματοι, ενώ τα κατάμεσταcafes, bars και εστιατόρια επιβεβαιώνουν πως αυτός ο δρόμος είναι γεμάτος όλο το 24ωρο!



 ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ 




Δεν υπάρχει ντόπιος που να μην λατρεύει τον προστάτη του νησιού και επισκέπτης που να μην έχει επισκεφθεί το ναό του, με το πυργοειδές καμπαναριό και τα λείψανά του. Η εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα, στην ομώνυμη, κάθετη στο Λιστόν, οδό, γιορτάζει κάθε 12 Δεκεμβρίου, ενώ 4 φορές το χρόνο πραγματοποιεί λιτανεία του ιερού σκηνώματος , συνοδεία των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας.






ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ 


« Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι»...Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει αυτούς τους στίχους! Τέσσερα χλμ. νότια της πόλης, 2 κομμάτια γης «επιπλέουν» στη λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου. Το Ποντικονήσι και το παρακείμενο «ταίρι» του, η Παναγία των Βλαχερνών, συγκεντρώνουν τα βλέμματα και... κλέβουν επάξια τα κλικ της φωτογραφικής σας μηχανής και γοητεύουν το Instagram #corfu!



ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ


 Μια βόλτα στο Παλαιό Φρούριο, στην άκρη της Σπιανάδας, επιβάλλεται! Αφιερώστε του χρόνο, χαθείτε στις σκοτεινές στοές και τους διαδρόμους του κι ανεβείτε έως το ψηλότερο σημείο του, για να απαθανατίσετε την πανέμορφη θέα στη Σπιανάδα και το Λιστόν!









 ΝΕΟ ΦΡΟΥΡΙΟ


 Στα ΒΔ της πόλης της Κέρκυρας, πάνω από το Παλιό Λιμάνι, το Νέο Φρούριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού. Εκτός από μια βόλτα στους εσωτερικούς χώρους του, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το New Fortress Cafe, που βρίσκεται στην κορυφή του και προσφέρει συναρπαστική πανοραμική άποψη της Παλιάς Πόλης!




ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ 

Το πάλαι ποτέ ησυχαστήριο της αυτοκράτειρας Σίσσυ, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Κοντά στο χωριό Γαστούρι, 12 χλμ. από την πόλη, το παλάτι σάς επιφυλάσσει εκπλήξεις που θα σας εντυπωσιάσουν∙ δείτε πού ζούσε η πριγκίπισσα, περπατήστε στις μεγαλοπρεπείς αίθουσες κι αντικρίστε το περίτεχνο μαρμάρινο άγαλμα «Αχιλλεύς Θνήσκων» του Χέρτερ.






ΜΟΝ ΡΕΠΟ
Το ανάκτορο, που από το 1864 παραχωρήθηκε στον βασιλιά Γεώργιο Α΄ ως καλοκαιρινή κατοικία, βρίσκεται στην Παλαιόπολη της Κέρκυρας και χαίρει άπλετης θέας στο Ιόνιο Πέλαγος. Σήμερα το εσωτερικό του έχει μετατραπεί σε μουσείο, ωστόσο αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι ο κατάφυτος κήπος του, ένας εκ των ομορφότερων στην Ευρώπη. (Ώρες λειτουργίας:



ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ 


Απαρνηθείτε για λίγο την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Κέρκυρας και χαράξτε βόρεια πορεία με σκοπό να γνωρίσετε μερικά από τα πιο γραφικά χωριά, αλλά και κάποιες από τις πιο δημοφιλείς και εξωτικές παραλίες του νησιού.... Το πράσινο σε αυτή την πλευρά του νησιού είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής!




Παλαιοκαστρίτσα ....το  σχήμα καρδιάς που σχηματίζεται με  το πανέμορφο  τοπίο.




Είναι το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κέρκυρας και όχι άδικα. Το φημισμένο τοπίο (σε σχήμα καρδιάς) που συνδυάζει την αγριότητα των βράχων, το πράσινο που ξεχειλίζει από παντού και τους έξι μικρούς όρμους με το απίστευτα καθαρό ύδωρ σε μια ακτή με λόφους και ακρωτήρια ντυμένα από λιόδεντρα, κυπαρίσσια και λεμονιές. Σε πολλές από τις μικρές παραλίες η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα ή με τα πόδια.








ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ...ΙΣΣΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ 
...δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην έρημο και ξαφνικά ξεπροβάλλει η θάλασσα!!!


 Μόλις 35 χιλ. από την πόλη της Κέρκυρας η παραλία του Ίσσου, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Νότιας Κέρκυρας. Καθώς φτάνεις στην παραλία δεξιά και αριστερά ανάμεσα στους αμμόλοφους διακρίνεις το κεδρόδασος και τη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων. Ένα μοναδικό τοπίο σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην έρημο και ξαφνικά ξεπροβάλλει η θάλασσα. 




Στην παράλια του Ίσσου θα βρείτε οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες Απαραίτητη στάση σε αυτό το οδοιπορικό στο νότο, συνιστά η Λίμνη Κορισσίων, ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους, όπου φιλοξενούνται 1.256 είδη πουλιών! Highlight: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε χέλι σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής. 








....Και εκεί που τα έχεις δει όλα ξαφνικά ανακαλύπτεις ένα μέρος με Δεντρόσπιτα - Πανέμορφους και καταπράσινους κήπους - Αιώρες για να χαλαρώσεις  - Θάλασσα και παράλιες σε απόσταση αναπνοής όλα αυτά βρίσκονται  στο πανέμορφο χωρίο Αγιος Γεωργιος Αργυραδων (Νοτιο Μερος του νησιού πολύ κοντά στον Ίσσο)


 Πληροφορίες  Gongis Studios Kerkyra Site @ http://www.gongisstudios.com/





 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top