shark24

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Φτιάξτε μόνοι τα ρομπότ σας

Η αμερικανική εταιρεία Modular Robotics ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της προϊόντος που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να κατασκευάσει το ίδιο παιχνίδια - ρομπότ, που έχουν τη δυνατότητα να αντιδρούν και να κινούνται. 


  Το σύστημα ονομάζεται Moss. Χρησιμοποιεί μαγνήτες (σε σχήμα μπάλας), οι οποίοι συνδέουν τα διάφορα μέρη του παιχνιδιού - ρομπότ. Δεν απαιτούνται επιπλέον καλώδια ενώ το παιχνίδι - ρομπότ λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται να προγραμματιστεί (με κώδικα) από το χρήστη. 

Ο έλεγχος του ρομποτικού παιχνιδιού γίνεται μέσω Bluetooth με τη χρήση μιας «έξυπνης» συσκευής, είτε τηλεφώνου είτε υπολογιστή - ταμπλέτας.


 Η εταιρεία εδρεύει στο Μπόουλντερ του Κολοράντο. Ήδη, η εταιρεία έχει ξεκινήσει διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων στον εξειδικευμένο ιστότοπο Kickstarter. «Έχουμε αποφασίσει, ότι θα προχωρήσουμε είτε συγκεντρωθούν κονδύλια στο Kickstarter είτε όχι» ανέφερε μιλώντας στο BBC, ο Έρικ Σβέικαρντ, εκτελεστικός διευθυντής και διευθυντής σχεδιασμού του συστήματος Moss. «Το 2013 μοιάζει το έτος που το κοινό αναζητά νέα μοδάτα τεχνολογικά προϊόντα» πρόσθεσε ο ίδιος. Όπως έγινε γνωστό, τα πρώτα κομμάτια θα είναι διαθέσιμα στο κοινό στις αρχές του 2014, είτε τον Ιανουάριο είτε το Φεβρουάριο.

http://www.enikos.gr

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top