Η έκθεση «Nature Positive Travel & Tourism», η οποία βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τον αντίκτυπό τους στη βιοποικιλότητας, παρουσιάζεται πριν από το Συνέδριο Βιοποικιλότητας των Ηνωμένων Εθνών COP15 που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο και όπου κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο θα οριστικοποιήσουν ενέργειες για το μετασχηματισμό της σχέσης της κοινωνίας με τη φύση, προσφέροντας νέα ελπίδα για τη διαφύλαξη της φύσης σε παγκόσμια κλίμακα.
Η έκθεση συντάχτηκε σε συνεργασία με τον σύμβουλο του κλάδου ταξιδιών και τουρισμού σχετικά με θέματα προστασίας της άγριας ζωής και της φύσης, ANIMONDIAL, και με τον παγκόσμιο επιχειρηματικό τουριστικό κλάδο, ενώ έχει επίσης εγκριθεί από τη Γραμματεία της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα (SCBD).
Η έκθεση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενεργήσουν με βάση την απολύτως πραγματική και επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία της βιοποικιλότητας και της φύσης. Οι επιχειρήσεις ταξιδιών και τουρισμού βρίσκονται σε μοναδική θέση για να αναλάβουν θετικές ενέργειες για την αποκατάσταση της φύσης και, μέσω λύσεων που βασίζονται στη φύση και της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, να επιτύχουν το «Net Zero».
Με τον τουρισμό φύσης να αντιπροσωπεύει το 20% του παγκόσμιου τουρισμού, η έκθεση δείχνει πόσο κρίσιμη είναι η φύση για προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η άγρια ζωή, που αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο του τουρισμού της φύσης, συνεισφέρει 343 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία κάθε χρόνο και υποστηρίζει σχεδόν 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.
Πρότι ο παγκόσμιος τουρισμός σέβεται τη φύση και παραμένει προσηλωμένος στην προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη, το WTTC εκτιμά ότι χρειάζεται περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με τη σημασία της βιοποικιλότητας, τους βασικούς παράγοντες απώλειάς της και τα βασικά στοιχεία για την καλύτερη προστασία και αποκατάστασή της.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η έκθεση προσφέρει έναν οδικό χάρτη που βασίζεται σε πλαίσιο τεσσάρων φάσεων με πρακτικά βήματα για την υιοθέτηση μιας προσέγγισης «Nature Positive»: αξιολόγηση του λειτουργικού αντίκτυπου, χάραξη στρατηγικής, προσδιορισμός των αναγκαίων δράσεων, ανάπτυξη και αναθεώρηση του προγράμματος και αξιοποίηση ευκαιριών επικοινωνίας.
Η έκθεση προσφέρει επίσης τέσσερις ενέργειες που μπορούν να επιτύχουν οι επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμα: επανασύνδεση ανθρώπων και φύσης, υποστήριξη βιώσιμων αλυσίδων αξίας, προστασία των ζώων και της ευημερίας τους και επένδυση στη φύση. Τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας έχουν διαφορετικούς ρόλους. Αλλά η ουσιαστική αλλαγή μπορεί και θα επιτευχθεί μόνο εάν και οι δύο αυτές πλευρές συνεργαστούν για την καλύτερη προστασία των ζώων και της φύσης.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!