Στην κορύφωση της χρήσης του, το SMS ή Short Message Service χρησιμοποιήθηκε δισεκατομμύρια φορές τη χρονιά και το 2010 η λέξη “texting” μπήκε στο Αγγλικό λεξικό.
Η υπηρεσία χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, αν και πλέον βασίζεται στο internet. Κρυπτογραφημένες υπηρεσίες όμως όπως το WhatsApp και το iMessage είναι πολύ πιο δημοφιλείς. Το 2021 στάλθηκαν 40 δισεκατομμύρια SMS στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία σημαντική πτώση από τα 150 δισεκατομμύρια SMS του 2012.
Στο WhatsApp στέλνονται 100 δισεκατομμύρια μηνύματα παγκοσμίως τη μέρα!
Αρχικά τα SMS μηνύματα αποτελούνταν μόνο από κείμενο, έως 160 χαρακτήρες. Η ιδέα υπήρχε από το 1980 αλλά πέρασε σχεδόν μία δεκαετία για να υλοποιηθεί. Τα περισσότερα τηλέφωνα τότε είχαν αριθμητικά πληκτρολόγια με δύο ή τρία γράμματα συνδεδεμένα σε κάθε αριθμό. Για παράδειγμα, για να γράψει κάποιος το γράμμα C, έπρεπε να πατήσει τον αριθμό 1 τρεις φορές.
Το πρώτο SMS του κόσμου πωλήθηκε ως NFT
Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό
Ένας εορταστικός χαιρετισμός “Merry Christmas” από τη βρετανική Vodafone ήταν το πρώτο SMS του κόσμου που στάλθηκε από τον υπολογιστή του μηχανικόύ Neil Papworth στο τηλέφωνο Orbitel του προϊσταμένου του στις 3 Δεκεμβρίου 1992.
Το κείμενο αυτό λοιπόν μετατράπηκε σε NFT από την Vodafone και πωλήθηκε το Δεκέμβρη του 21 σε δημοπρασία στο Παρίσι σε Ether που αντιστοιχούν σε €132.680. Η εταιρία τόνισε πως τα έσοδα θα διατεθούν στο Τμήμα Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.
Μάλιστα, επειδή στη Γαλλία είναι παράνομη η πώληση “άυλων αγαθών”, ο οίκος δημοπρασιών Augettes χρειάστηκε να συσκευάσει το γραπτό μήνυμα σε ένα ψηφιακό κάδρο το οποίο έδειχνε το κώδικα και το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!