shark24

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Πούλησε τα πάντα στο Facebook Marketplace – Το ποσό που έβγαλε

To Facebook Marketplace έχει πραγματικά τα πάντα. Από οδοντογλυφίδες μέχρι και βάρκες. 











Μια κοπέλα που ζει στο Τορόντο τα τελευταία έξι χρόνια και σπουδάζει είπε πως έχει αγοράσει πολλά πράγματα τα οποία δεν χρειάζεται. 

Έχοντας αποφασίσει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη ήξερε πως πρέπει να πουλήσει τα πάντα και αυτό το συνειδητοποίησε μόλις μια εβδομάδα πριν φύγει. Έτσι, αποφάσισε να τα πουλήσει όλα στο Facebook Marketplace. 

Το ποσό που έβγαλε Σύμφωνα με το Narcity, αφαίρεσε το 70% των ρούχων από την ντουλάπα της για να τα δωρίσει, αλλά έβαλε δυο παλιές τσάντες Michael Kors σε μια αγγελία για 50 δολάρια η κάθε μια. 

Ακόμα είχε ένα στρώμα, ένα κεφαλάρι, δύο λάμπες, δυο βοηθητικά τραπέζια, δυο πύργους για γάτες, ένα γραφείο και καρέκλα, τρεις καθρέφτες, ένα χαλί, τέσσερις καρέκλες τραπεζαρίας, έναν καναπέ, μια τηλεόραση και τη βάση της, ένα ράφι, τραπέζι εισόδου και ένα τραπεζάκι. 

Πριν τα δημοσιεύσει στο Facebook ήξερε ότι μια φίλη της έψαχνε έπιπλα και της πούλησε το στρώμα με τον σκελετό του κρεβατιού για 250 δολάρια, καθώς και έναν από τους καθρέφτες για 25 δολάρια. 

Τότε, ξεκίνησε να δημιουργεί αγγελίες και συνειδητοποίησε ότι όλα τα πράγματα χάνουν τουλάχιστον το 50% της αξίας τους σε μεταπωλήσεις, αλλά ήξερε πως έπρεπε να το κάνει.


Αφού πήρε κατάφερε να φωτογραφίσει όμορφα τα πράγματα ξεκίνησε να τα βάζει σε αγγελίες ως εξής: 

Samsung TV – 100 $
Δερμάτινος καναπές – 150$ 
Δύο κομοδίνα West Elm – 200 $ 
το σετ Δύο λάμπες West Elm – 100$ 
Μαύρος μεταλλικός καθρέφτης – $50 
Δύο σκαμπό μπαρ – 80$ 
το ζευγάρι Τραπέζι εισόδου – 50$ 
Δύο πύργοι γατών – 20$ για το ζευγάρι Ράφι – 158$
 Βάση τηλεόρασης – 258$ 
Τραπεζάκι σαλονιού – $150 
Χαλί σαλονιού – 100$ 
Τέσσερις καρέκλες κουζίνας – 30$ 
ανά καρέκλα Υποπόδιο σαλονιού – 50 $

Είπε πως δέχτηκε δεκάδες μηνύματα σε πολύ σύντομο χρόνο, μόλις 10 λεπτά, από αγοραστές. Επέλεξε αγοραστές που θα μπορούσαν να παραλάβουν τα προϊόντα όσο πιο γρήγορα γίνεται και ακόμα, είπε ότι χρειάστηκε να μειώσει τις τιμές σε μερικά πράγματα (το ράφι, τον ένα καθρέφτη, το τραπέζι εισόδου, τα σκαμπό και την βάση τηλεόρασης). 

 Μέσα σε δύο ημέρες κατάφερε να πουλήσει τον καναπέ, τα κομοδίνα, τα φωτιστικά, το χαλί, τους πύργους για γάτες και την τηλεόραση στην τιμή που καταχώρησε εξαρχής.

 Όποτε είχε την ευκαιρία ζητούσε από τον αγοραστή να παραλάβει από τον χώρο της ώστε να αυξήσει τα κέρδη της. 

 Τα μόνα αντικείμενα που δεν πούλησε ήταν ένα παλιό γραφείο, μια καρέκλα, έναν καθρέφτη, μερικά κλινοσκεπάσματα, το τραπεζάκι μου και τις τέσσερις καρέκλες της τραπεζαρίας. Συνολικά έβγαλε περίπου 1.500 δολάρια, λέγοντας πως όλα αυτά τα αντικείμενα είχαν αρχική τιμή 5 χιλιάδες δολάρια. 

 Η κοπέλα είπε: «Σίγουρα βιάστηκα να πουλήσω τα έπιπλά μου. Αν είχα δώσει στον εαυτό μου δύο εβδομάδες ή και ένα μήνα, θα μπορούσα να βγάλω πολλά περισσότερα χρήματα». 



Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top