shark24

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Το πανέμορφο ελληνικό χωριό που δεν έχει ρεύμα (Video)

Το μέρος απέκτησε ζωή εκ νέου μέτα την εγκατάλειψη στα μεσαιωνικά χρόνια, όμως λειτουργεί κάπως διαφορετικά από τα υπόλοιπα χωριά 










Οι επισκέπτες αυτού του μαγικού τόπου είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν έξω από τα όρια του χωριού τα αυτοκίνητά τους και να ζήσουν κάπως αλλιώς Άλλωστε από τα μεσαιωνικά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και ο αρχικός οικισμός, με τους θρύλους της περιοχής να λένε ότι για αυτό ευθύνεται μια ασθένεια που χτύπησε πριν αιώνες ολόκληρη την Κρήτη και ανάγκασε τους τότε κατοίκους του να φύγουν από εκεί.


Χάρη στο πείσμα και το μεράκι κάποιων, όμως, το μέρος απέκτησε ξανά ζωή και έγινε ένα από τα πλέον περιζήτητα σημεία για εκείνους τους ταξιδιώτες που εχουν διάθεση να δοκιμάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. 

 Η Μηλιά,βρίσκεται στην καρδιά της δυτικής Κρήτης, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, και αφενός δεν μοιάζει σε τίποτα με κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας γιατί έμαθε να ζει χωρίς ρεύμα. 

Το μέρος φτιάχτηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να δένει με απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και να μοιάζει με τη ζωή όπως ήταν κάποτε. 

Έξω από το χωριό έμεινε και η ηλεκτροδότηση και τα αυτοκίνητα! Μπορεί να για λόγους ασφαλείας να υπάρχει μια γεννήτρια που δουλεύει κάποιες ώρες, όμως τα 12 σπίτια που λειτουργούν ως ξενώνες έχουν φως μόνο από λάμπες πετρελαίου και στο εστιατόριο μαγειρεύουν μόνο με ξύλα και κάρβουνα. 

 Ωσπου να φτάσεις στο χωριό περπατάς κάποια μέτρα με τα πόδια, σε αυτόν τον κρυμμένο παράδεισο, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου στον μεσαίωνα.

 


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top