shark24

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί λέμε ψέματα;

Η αλήθεια για το… ψέμα είναι πως όλοι λέμε...

ψέματα, έστω και λίγο, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία. Μπορεί να θέλουμε να πιστεύουμε πως οι ψεύτες ή ακόμη και τα κατά συνθήκη ψεύδη που όλοι αναγκαζόμαστε να πούμε κατά καιρούς είναι η εξαίρεση, όπως όμως αποκαλύπτουν επιστημονικές έρευνες, είναι μάλλον ο κανόνας.


Όπως αναφέρει σε άρθρο του στη «Wall Street Journal», o Dan Ariely, καθηγητής Συμπεριφορικής Οικονομικής στο Duke University, έπειτα από πολύχρονα πειράματα, αυτός και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τη… δεξιότητα -και βεβαίως την αξιοποιούν- να λένε ψέματα.

Οι λόγοι ή μάλλον τα κίνητρα για αυτή μας τη συμπεριφορά είναι δυο: να επωφεληθούμε των καταστάσεων στο μέτρο του δυνατού και το δεύτερο -αντιφατικό πλην αληθινό-, να φανούμε έντιμοι, σωστοί και ακέραιοι ως προσωπικότητες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η πιθανότητα να πιαστούμε στα… πράσα φαίνεται να μην μας πτοεί καθόλου στην επιλογή μας να πούμε ψέματα.

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
Δωμάτια στην Κέρκυρα σε απόσταση  100m απ’τη θάλασσα, κήπος με αιώρες, free ιντερνέτ ψηφιακή τηλεόραση και air condition.


.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top