shark24

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

McAfee: Έκρηξη του malware σε όλες τις πλατφόρμες

 Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας McAfee, η οποία ανήκει στον όμιλο της Intel από το Φεβρουάριο του 2011, προειδοποιεί ότι το malware εμφανίζει έξαρση το τελευταίο διάστημα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας, οι απειλές αφορούν όλες τις πλατφόρμες λογισμικού.



  Αν και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει εδώ και καιρό στο Android και τις απειλές που βάζουν στο στόχαστρο το λειτουργικό της Google, η McAfee προειδοποιεί ότι το PC malware βρίσκεται σε άνοδο το τελευταίο διάστημα. Τα rootkits και τα password stealers εμφανίζονται ιδιαίτερα "δραστήρια", με τα δείγματα των τελευταίων που εντοπίστηκαν μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012 να ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο.


 Μεγάλη έξαρση παρατηρείται και στο Android, με τις απειλές στο πρώτο τρίμηνο του 2012 να σημειώνουν αύξηση 1200% σε σχέση με τους αμέσως προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με τη McAfee, οι απειλές αυτές κρύβονται σε εφαρμογές οι οποίες "κατά κανόνα" δε βρίσκονται στο Google Play, αλλά σε τρίτα sites.

 Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και για το Mac OS X, καθώς φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι επιτήδειοι στοχοποιούν το λειτουργικό της Apple.

 Συνολικά, η McAfee έχει συλλέξει 83 εκατομμύρια δείγματα malware τα τελευταία χρόνια. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι τα 8 εκατομμύρια εντοπίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες.


 Πηγή: zdnet


 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
Δωμάτια στην Κέρκυρα σε απόσταση  100m απ’τη θάλασσα, κήπος με αιώρες, free ιντερνέτ ψηφιακή τηλεόραση και air condition.


.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top