shark24

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Τι να κάνω με το κρασί που περίσσεψε; Ορίστε μερικά απίστευτα TIPS

Ένα από τα υλικά που ξεμένει σχεδόν σε κάθε κουζίνα είναι το κρασί.
Όλο και κάποιο μπουκάλι με λευκό ή κόκκινο κρασί θα είναι μέσα ή έξω από το ψυγείο, και όπως και να συντηρηθεί, η γεύση του αλλοιώνεται μέρα με την μέρα για να μη πούμε κάθε ώρα που περνάει. Αντί λοιπόν να το αφήσετε εκτός ψυγείου να ξινίσει και να το πετάξετε, γιατί να μη κάνετε ένα ξίδι μόνοι σας;



Σπιτικό ξίδι. Πλένετε και καθαρίζετε να δοχείο και το ξεπλένετε με ξίδι. Το αφήνετε να στεγνώσει και ρίχνετε μέσα το κρασί ή τα κρασιά που σας περίσσεψαν. Αφήστε το δοχείο ανοιχτό χωρίς καπάκι σε θερμοκρασία περίπου 20ο C και σε 3 εβδομάδες θα έχετε το δικό σας σπιτικό ξίδι με πολύ ενδιαφέρουσα γεύση. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε ξίδι χωρίς πολλές πολλές διαδικασίες.

Παγάκια κρασιού για μαγείρεμα. Ένας τρόπος για να συντηρήσετε το κρασί που περίσσεψε αλλά μόνο για μαγειρική χρήση. Γεμίστε λοιπόν παγοθήκες  με κρασί, βάλτε τις στην κατάψυξη και κάθε φορά που θα χρειαστείτε κρασί για το φαγητό, ρίξτε 1-2 παγάκια ανάλογα με την συνταγή.

Βινεγκρέτ με κρασί. Αυτή είναι μία ωραία συνταγή που είμαι σίγουρος ότι θα την δοκιμάσετε και με καινούργιο μπουκάλι κρασιού. Βάλτε το κόκκινο ή το λευκό κρασί που περίσσεψε (να είναι τουλάχιστον 1 φλιτζάνι) σε μία κατσαρόλα και βράστε το σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο ¼ της αρχικής. Αφήστε να κρυώσει και φτιάξτε βινεγκρέτ με ελαιόλαδο στην κλασσική αναλογία 1 μέρος ξίδι / 3 μέρη ελαιόλαδο αντικαθιστώντας το ξίδι με το βρασμένο κρασί. Αλατίστε και για περισσότερη γεύση προσθέστε λίγο πολτό ελιάς και μυρωδικά στο κόκκινο κρασί ή μουστάρδα και μυρωδικά στο λευκό. Αυτή η βινεγκρέτ ταιριάζει πολύ με ψητά λαχανικά, με τυριά και με βραστές πατάτες.

Ζελέ κρασιού. Αυτό είναι από τα νοστιμότερα συνοδευτικά για ψητό κρέας και γίνεται πολύ εύκολα. Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 1 κουταλιά ζάχαρη και 2 φύλλα ζελατίνας. Μουσκέψτε την ζελατίνα σε λίγο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε σε μικρή κατσαρόλα το κρασί με την ζάχαρη και όταν ζεσταθεί, στραγγίξτε την ζελατίνα και ρίξτε την στο κρασί. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Αφήστε το στο ψυγείο 2-3 ώρες και θα έχετε έτοιμο ένα ιδιαίτερο ζελέ και ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για το κρέας.

Σιρόπι για να ποσάρετε φρούτα ή σιρόπι για φρουτοσαλάτες.  Βάλτε στην κασταρόλα 1 ½ φλιτζάνι κρασί με ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη και ένα λεμόνι ή πορτοκάλι με την φλούδα του, κομμένο στην μέση. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, βάλτε 1 ξύλο κανέλας και γαρύφαλλα και μερικούς κόκκους μπαχάρι σε κόκκινο κρασί ή μία φυσική βανίλια, δυόσμο ή σποράκια κάρδαμου σε λευκό κρασί. Βράστε το για 7-8 λεπτά και ρίξτε μέσα αχλάδια, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα, ό,τι σας αρέσει. Βράστε τα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρετε τα με παγωτό ή  παγωμένο γιαούρτι. Κρατήστε το σιρόπι για φρουτοσαλάτες ή για να σιροπιάσετε παντεσπάνι για τούρτα ή κέικ.

Σουφλέ με κρασί. Ένα διαφορετικό σουφλέ με όξινη γεύση είναι αυτό που σας προτείνω με το κρασί που περίσσεψε. Βάλτε λοιπόν σε ένα μικρό βαθύ ταψί ή σκεύος για σουφλέ μία στρώση από μπαγιάτικο ψωμί (5-6 φέτες), 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 2 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον και πασπαλίστε με ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί. Επαναλάβετε ακόμη μία φορά. Περιχύστε με ¾ του φλιτζανιού λευκό κρασί και πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένο τυρί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.

Ντρέσσινγκ για σαλάτες.  Ανακατέψτε σε μπολ 1/3 του φλιτζανιού λευκό ή κόκκινο κρασί με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, χυμό από 1-2 λεμόνια ανάλογα με τα γούστα σας, αλάτι και πιπέρι. Εκτός από σαλάτες, το ντρέσσινγκ αυτό ταιριάζει πολύ με βραστά θαλασσινά και με ψητό ή βραστό κρέας.
Και για το τέλος 

κουλουράκια κρασιού. Ζυμώστε μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι κρασί, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο αλάτι. Πλάθετε μικρές μπάλες από την ζύμη, τις περνάτε από λίγη ζάχαρη και τις βάζετε με τη σειρά σε μία λαδόκολα. Πατάτε στο κέντρο κάθε μπάλας με τον αντίχειρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά. nike blazer , nike scarp , longchamp soldes , air max pas cher , louboutin uk , louis vuitton sac pas cher


 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top