shark24

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Πώς θα βρείτε τον κωδικό του δικτύου Wi-Fi σας αν τον έχετε αλλάξει

Ωραία, λοιπόν, πήγατε κι αλλάξατε τον κωδικό του Wi-Fi σας. Υποτίθεται πως το κάνατε για να είναι κάτι που θα θυμάστε πιο εύκολα –αντί να ανατρέχετε στη βάση του router σας κάθε λίγο και λιγάκι. Ε, και τελικά τα κάνατε… μαντάρα! 
Ξεχάσατε λοιπόν τον κωδικό του ασύρματου δικτύου σας και δεν υπάρχει κανείς για να σας τον υπενθυμίσει –ή έστω για να ρίξετε πάνω του το βάρος! Τι κάνετε;
Στην περίπτωση που δεν έχετε αλλάξει τον κωδικό του Wi-Fi παρά είναι ακόμα ο προεπιλεγμένος, θα τον βρείτε στη βάση του router σας: το SSID είναι το όνομα του δικτύου σας και το password/passcode/wireless key ο κωδικός. Αν τώρα τον έχετε αλλάξει, θα χρειαστεί λίγη δουλίτσα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει κάποιος που μπορεί να σας θυμίσει τον ξεχασμένο σας κωδικό: τα Windows!
Πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου και βρείτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης (Network & Sharing Center). Εκεί θα δείτε το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι πάνω δεξιά. Κάντε «κλικ» επάνω του και στο popup που θα εμφανιστεί, πηγαίνετε στο Ιδιότητες ασύρματου δικτύου (Wireless network properties).
Στο νέο παράθυρο, θα πρέπει να επιλέξετε το δεύτερο tab ονόματι Ασφάλεια (Security). Στο πεδίο Κλειδί ασφαλείας δικτύου (Network security key) είναι και ο κωδικός που ψάχνετε! Όπως θα παρατηρήσατε όμως, εμφανίζεται με μαύρες κουκίδες: για να τον δείτε όπως πραγματικά είναι, θα πρέπει να επιλέξετε το Εμφάνιση χαρακτήρων (Show characters) από κάτω. Αυτό ήταν: θυμηθήκατε και πάλι τον κωδικό σας! Προσέξτε μόνο αυτή τη φορά να τον βάλετε καλά στον νου σας μην τυχόν και τον ξεχάσετε πάλι –αν και τώρα ξέρετε τι θα πρέπει να (ξανά)κάνετε!
change-wifi-password
change-wifi-password-2
change-wifi-password-3 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top