shark24

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Το απόλυτο κόλπο για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, D[1]. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες.






Για τη διατήρησή της μπορεί μετά την ξήρανση να τριφτεί σε αλεύρι. Νόστιμες οι μπανάνες, υγιεινές και με κάλλιο. Πόσες να φας όμως; Είναι δυνατόν να φας επτά μπανάνες σε μία εβδομάδα; Ή θα τις καταναλώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα ή θα πρέπει να τις προστατεύσεις με σωστό τρόπο.... 





 Θέλεις να μάθεις πώς θα τις κρατήσεις φρέσκιες και ζωντανές; Δε χρειάζεσαι πολλά. Μία πλαστική σακούλα τροφίμων και μία πλαστική μεμβράνη. Τύλιξε το μέρος που στηρίζονται οι μπανάνες με την διαφανή μεμβράνη και βάλτες στο ψυγείο μέσα στη σακούλα. 

Δε θα καταλήξουν για ακόμα μία φορά στα σκουπίδια. Για όλα φταίει το αιθυλένιο που εκλύεται από το σημείο που θα καλύψεις με τη μεμβράνη. Το αιθυλένιο δρα ως φυτοορμόνη, αφού μεταφέρει το χημικό σήμα “έναρξης της ωρίμανσης”. Ενεργοποιεί και ρυθμίζει την ωρίμανση των καρπών (φρούτων), το άνοιγμα των ανθέων και την πτώση των φύλλων. Υπάρχει πλήθος ουσιών που δρουν ως φυτοορμόνες, αλλά το αιθυλένιο είναι η μόνη αέρια φυτοορμόνη.



 

 E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

 Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top