Τη ‘μαύρη’ περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, φαίνεται πως ο Ιταλός ‘πατέρας ‘της Νουτέλα εμπνεύστηκε τη δημιουργία της.
Πράγματι, ο Πιέτρο Φερρέρο, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης μετέπειτα, είχε την ιδέα της παραγωγής της τη δεκαετία του ’40!
Τί τον οδήγησε στη δημιουργία της;
Την περίοδο του πολέμου, λοιπόν, οι πρώτες ύλες για την Ιταλία ήταν είδη προς εξαφάνιση και σε συνδυασμό με την μείωση των εισαγωγών, ο ζαχαροπλάστης έπρεπε να βγει τρόπο να αναπληρώσει το κακάο. Σκέφτηκε τότε να φτιάξει ένα γλύκισμα από την πάστα φουντουκιού.
Αρχικά πωλούσε αυτό το είδος πάστας κρυμμένο μέσα σε ψωμάκι. Η αποδοχή του κόσμου όμως ήταν τόσο θερμή, που αποφάσισε να το πουλάει ξεχωριστά σε ένα βαζάκι. Όταν άρχισε να εξάγεται πήρε το όνομα Nutella, από την αγγλική λέξη ‘nut’ = ξηρός καρπός ( hazelnut = φουντούκι).
https://offmagazine.gr
. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
Πράγματι, ο Πιέτρο Φερρέρο, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης μετέπειτα, είχε την ιδέα της παραγωγής της τη δεκαετία του ’40!
Τί τον οδήγησε στη δημιουργία της;
Την περίοδο του πολέμου, λοιπόν, οι πρώτες ύλες για την Ιταλία ήταν είδη προς εξαφάνιση και σε συνδυασμό με την μείωση των εισαγωγών, ο ζαχαροπλάστης έπρεπε να βγει τρόπο να αναπληρώσει το κακάο. Σκέφτηκε τότε να φτιάξει ένα γλύκισμα από την πάστα φουντουκιού.
Αρχικά πωλούσε αυτό το είδος πάστας κρυμμένο μέσα σε ψωμάκι. Η αποδοχή του κόσμου όμως ήταν τόσο θερμή, που αποφάσισε να το πουλάει ξεχωριστά σε ένα βαζάκι. Όταν άρχισε να εξάγεται πήρε το όνομα Nutella, από την αγγλική λέξη ‘nut’ = ξηρός καρπός ( hazelnut = φουντούκι).
https://offmagazine.gr
. Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!