shark24

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Οι τρεις τομείς που θα κάνει θραύση το ChatGPT

Τ
ο ChatGPT είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα σε αυτές τις τρεις βιομηχανίες, λέει ο CEO του OpenAI Σαμ Άλτμαν Αγορές και εταιρείες έμεινα εκστατικές με την έλευση του ChatGPT το οποίο πυροδότησε φρενίτιδα επενδύσεων στην γενετική τεχνητή νοημοσύνη. 






Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει από το chatbox να απαντήσει σε μια ερώτηση ή να εκτελέσει μια εργασία, αλλά σύμφωνα με τον CEO του OpenAI, Sam Altman το δημοφιλές chatbot είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εργαζόμενους σε τρεις συγκεκριμένους κλάδους,. 


Το γράψιμο κώδικα είναι ο τομέας που ο Άλτμαν θεωρεί ότι αποτελεί λαμπρό πεδίο για το chatbot, καθώς έχει αναπτυχθεί μαζικά και η χρήση του κλιμακώνεται. Όπως είπε σε πρόσφατο επεισόδιο του podcast «Unconfuse Me», που φιλοξενείται από τον Μπιλ Γκέιτς: «Η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση είναι δύο πράγματα που βρίσκονται σε αυτήν την καμπύλη και για τα οποία είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι». 

Ο Άλτμαν, η εταιρεία του οποίου κατασκευάζει το ChatGPT, επεσήμανε ότι τα σημερινά συστήματα AI «σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν [αυτές] τις δουλειές» για εσάς. Αλλά σε αυτούς τους τρεις τομείς, οι εργαζόμενοι μπορεί να επωφεληθούν από τη χρήση του chatbot ως εργαλείου παραγωγικότητας, είπε. 


Κωδικοποίηση 

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές να ολοκληρώσουν την εργασία τους έως και τρεις φορές πιο γρήγορα, είπε ο Άλτμαν. 

Το σύστημα μπορεί να βοηθήσει σε εργασίες όπως η επιθεώρηση γραπτού κώδικα για λάθη, η σύνταξη δοκιμαστικών προτύπων, ακόμη και η δημιουργία νέου κώδικα, πρόσθεσε. 

 Η λέξη κλειδί είναι «βοήθεια». Το GPT-4, το οποίο κυκλοφόρησε το OpenAI πέρυσι, δίνει λανθασμένη απάντηση σε ερωτήσεις προγραμματισμού σχεδόν τις μισές φορές, σύμφωνα με μελέτη του 2023, αναφέρει το CNBC. 

 Οι κωδικοποιητές που χρησιμοποιούν το ChatGPT για να βοηθήσουν την εργασία τους θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή και να ελέγξουν ξανά όλα όσα λέει το chatbot, κάτι που μπορεί να είναι ταχύτερο από την εκτέλεση αυτών των εργασιών με μη αυτόματο τρόπο.

 Ο στόχος δεν είναι απλώς να βοηθήσουμε τους κωδικοποιητές να ολοκληρώσουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, είπε ο Άλτμαν. Μια τέτοια αλλαγή παραγωγικότητας μπορεί και πρέπει να δώσει στους ανθρώπους περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να σκεφτούν έξω από το κουτί, πιστεύει. 

Εκπαίδευση 

Επί του παρόντος, συστήματα AI μπορούν να βοηθήσουν δασκάλους να σχεδιάσουν προγράμματα μαθημάτων ή εξατομικευμένα μαθήματα για συγκεκριμένους μαθητές. Οι δάσκαλοι μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρόνο εκτελώντας διάφορες διοικητικές εργασίες, όπως παρακολούθηση της παρουσίας ή αποστολή αυτοματοποιημένων υπενθυμίσεων εργασιών. 

 Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει στην εκμάθηση νέων γλωσσών: Οι εταιρείες εκπαιδευτικής τεχνολογίας όπως η Duolingo φέρεται να περικόπτουν εργαζομένους βασιζόμενες περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Γκέιτς έχει επίσης διαφημίσει την ικανότητα του ChatGPT να ενισχύει τα προγράμματα διδασκαλίας, με την ελπίδα να διευρύνει την πρόσβαση σε εξατομικευμένους δασκάλους για μαθητές σε απομακρυσμένες και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. 

Πέρυσι, προέβλεψε ότι οι άνθρωποι θα έμεναν «έκπληκτοι» από το πόσο οι δάσκαλοι τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν σύντομα να βοηθήσουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής των μαθητών. «Η τεχνητή νοημόσυνη θα φτάσει σε αυτή την ικανότητα, να είναι τόσο καλός δάσκαλος όσο κάθε άλλος», είπε ο Γκέιτς σε μια κεντρική ομιλία στη σύνοδο κορυφής ASU+GSV στο Σαν Ντιέγκο τον περασμένο Απρίλιο. 

 Ορισμένοι εκπαιδευτικοί ανησυχούν ότι τέτοια εργαλεία θα μπορούσαν να διευκολύνουν τους μαθητές να κάνουν λογοκλοπές. 

Η έρευνα δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής άνοδο σε τέτοιες απάτες – αλλά τα λάθη που μπορεί να κάνει σημαίνουν ότι οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει να υπενθυμίζουν στους μαθητές να μην βασίζονται ποτέ αποκλειστικά στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε στο CNBC η ψυχολόγος του Barnard College Δρ. Τόβα Κλάιν. 

 Ιατροφαρμακευτική φροντίδα και ιατρικό ιστορικό

Το chatbot του OpenAI έχει ήδη περάσει την εξέταση Ιατρικής Αδειοδότησης των ΗΠΑ, αν και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η τάση του συστήματος για σφάλματα καθιστά απίθανο να το εμπιστεύονται οι περισσότεροι ασθενείς στο άμεσο μέλλον. 

 Ωστόσο, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να ωφελήσουν τους γιατρούς χρησιμεύοντας ως ψηφιακός βοηθός για να βοηθήσουν σε χρονοβόρες διοικητικές εργασίες, όπως η γραφειοκρατία της ασφάλισης. Τέτοια εργαλεία μπορούν να αναλύσουν την έρευνα και να συνοψίσουν το ιατρικό ιστορικό των ασθενών, σημείωσε ο Ιατρικός Σύλλογος των ΗΠΑ-ΑΜΑ πέρυσι. 

Μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρόνο και να κατατοπίσουν τους ασθενείς απαντώντας σε πολλές από τις πιο συχνές ερωτήσεις τους, σύμφωνα με έρευνα. Πέρα από τους γιατρούς, ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιούν το ChatGPT για να αυτοματοποιήσουν κάποιες διαδικασίες για την ανακάλυψη και την έρευνα νέων φαρμάκων, έγραψε ο Γκέιτς σε μια ανάρτηση ιστολογίου του 2023. 

 Ο Άλτμαν απηχούσε αυτόν τον ενθουσιασμό στο podcast του Γκέιτς, σημειώνοντας ότι η τεχνολογία βρίσκεται μόλις στα σπάργανα. «Τα πράγματα που βλέπουμε τώρα είναι πολύ συναρπαστικά και υπέροχα, αλλά νομίζω ότι αξίζει να τα βάζουμε πάντα στο πλαίσιο αυτής της τεχνολογίας που, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια, θα βρίσκεται σε πολύ απότομη καμπύλη βελτίωσης». είπε ο Άλτμαν. 


  Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ...ΚΑΝΕ LIKE

Back to Top